TILLEGGSARRANGEMENT 2019

Kristin Lavransdatter: 100 år på Sel


Velkommen til Bokprat i Nord-Sel kirke!
Programleder Ragnhild Hovengen vil sammen med regissør Birgitte Victoria Svendsen og biograf Sigrun Slapgard gå inn bak sceneteppet i veven mellom forfatter, romanpersoner og regissørens uttrykk i årets oppsetning.

I 2019 er det 100 år siden Sigrid Undset flyttet til Bjerkebæk på Lillehammer og begynte å skrive trilogien om Kristin Lavransdatter. Hun lot Kristin vokse opp på Jørundgard på Sel med middelalderen som ramme for romanen. Vi feirer 100 års jubileum for starten på dette mektige eposet i verdenslitteraturen, og markerer med Bokprat i Nord-Sel kirke søndag 23. Juni kl. 15.00-17.00

Tonefølge ved cellist Christine Bugjerde og klarinettist Freddy Bagge.

Billettsalg: kr 200,- inkl. bill avgift. Salg av billett i døra på forestillingen (begrenset antall plasser). Billetter kan kjøpes her: https://bit.ly/2GS1gSC.

Om arrangementet
Sigrid Undset valgte middelalderen som ramme for Kristin Lavransdatter.
I dette tidsbildet var gudstroen levende tilstede i menneskers liv og lagnad, kirken hadde makt over sinnene og den sosiale orden satte grenser og manet til dyd og selvdisiplin. Alt arbeider sammen eller mot hverandre i et spill om sjelens reise til Gud.
Det er med ærbødighet vi går Kristin Lavransdatter imøte med våre egne levde liv.

Se også: Arrangementet på Facebook


 

Kjærlighet.
Magi.
Middelalder.

Jørundgard

26.juni-3.juli 2021.

© 2020 Kristinspelet/Sel Teaterlag. Alle foto fra spelet: Erik Berg Johansen / Yury Rogachev